måndag 10 maj 2010

Trendspan 2010

Förutom vår bok, vårt idéprenerande och inlägg kopplade till idéer tänkte vi trendspana lite. Bakgrunden till det är att vi genom årens lopp insett att många av våra idéer ploppar upp lite varstans runt om i världen ett par år senare.

Inte för att de snott, eller inspirerats av oss. Nej, lite mer som Darwin, tror vi. Hans evolutionsteori var ju inget enastående verk allena på hans tid. Det låg ju 'i tiden' att verka så som han gjorde.

Att 'ligga i tiden', eller 'före sig tid', kan ha för- och nackdelar. Att vara först med något kan var bra. Att vara bäst är möjligen ännu bättre, i synnerhet om man kan arbeta bort den förstes barnsjukdomar.

Många av de idéer vi haft genom åren har kanske legat såväl i som före 'sin tid', något som vi är väldigt glada över.
För så länge en idé bara ligger gömd i en byrålåda gör den ingen nytta. Och vetskapen om att vi ofta ser att andra varit inne på samma tankebanor som oss och lyckats få ut fina produkter, får oss att inse att vi inte är fel ute.

Vi vägrar se det som ett nederlag att vi inte drivit fram alla projekt själva. Vi hoppas nämligen att det finns bättre lämpade människor till sånt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar